Naturalne odkwaszanie – Green Balance
Pewnie słyszeliście kiedyś o równowadze kwasowo-zasadowej i o tym jak jest ona ważna dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
Równowaga kwasowo-zasadowa – to stan, w którym zachowana jest proporcja kationów i anionów w płynach ustrojowych, która warunkuje odpowiednie pH i prawidłowy przebieg procesów życiowych organizmu.
Wiele osób ma obniżony poziom pH (zakwaszenie). Sprzyjają temu błędy żywieniowe, nałogi oraz stres.
Objawy zakwaszenia organizmu często mylone są z innymi problemami zdrowotnymi, a do jego objawów należą:
– ciemne kręgi pod oczami
– bóle głowy
– problemy żołądkowe: refluks, niestrawność, problemy z trawieniem
– problemy z cerą
– obniżona odporność
– przewlekłe zmęczenie
– zawroty głowy
– uczucie goryczy lub kwasu w ustach
– obłożony język
– poprawa pamięci i koncentracji
– lepsza wydolność układu krążenia
– ułatwione trawienie
– wzmocniona odporność
– niższe ryzyko wystąpienia nowotworów
– zdrowsze i mocniejsze kości oraz mięśnie
Sproszkowany sok z liści młodej pszenicy to źródło chlorofilu, witamin i minerałów, enzymów i aminokwasów. Oczyszcza krew oraz przewód pokarmowy, obniża ciśnienie i pobudza produkcję czerwonych krwinek. Odtruwa wątrobę oraz krwiobieg, a również neutralizuje chemiczne zanieczyszczenia gromadzące się w komórkach organizmu. Sproszkowany sok z liści młodej pszenicy neutralizuje toksyny w ciele oraz przywraca zasadowość krwi, ograniczając jej nadmierną kwasowość – dzieje się tak za sprawą bogactwa składników alkalizujących.
Sproszkowany sok z liści młodego jęczmienia usuwa toksyczne substancje zawarte w pożywieniu, opóźnia proces starzenia się komórek organizmu, wspiera przemianę materii. Przyczynia się do prewencji osteoporozy. Normalizuje poziom cukru we krwi, reguluje pracę układu pokarmowego oraz przeciwdziała odkładaniu cholesterolu zapobiegając miażdżycy.
Sproszkowany korzeń traganka działa na organizm wzmacniająco – występują w nim substancje stymulujące układ odpornościowy. Wspiera syntezę białek w wątrobie i przyspiesza metabolizm komórkowy – dzięki temu dodaje energii i zwiększa wydajność organizmu.Sproszkowana kapusta warzywna włoska działa odtruwająco na organizm, oczyszcza krew. Wzmacnia i witalizuje organizm, oraz działa korzystnie na pracę przewodu pokarmowego. Jest też bogata w minerały takie jak jod, wapń, miedź, magnez, czy żelazo.
Sproszkowana spirulina oczyszcza organizm z toksyn i neutralizuje wolne rodniki. Jest zalecana w dietach odchudzających, a także przy aktywności fizycznej, gdyż wspomaga budowę tkanki mięśniowej. Spirulina to prawdziwe bogactwo witamin – świetnie uzupełnia codzienną dietę.
Green Balance możecie kupić tutaj
Bądź na bieżąco, polub stronę Naturalnie Andzia na facebooku.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/zakwaszenie-organizmu-objawy-jak-dbac-o-rownowage-kwasowo-zasadowa_36072.html