Naturalne odkwaszanie – Green Balance

Naturalne odkwaszanie – Green Balance

Pewnie słyszeliście kiedyś o równowadze kwasowo-zasadowej i o tym jak jest ona ważna dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

Równowaga kwasowo-zasadowa – to stan, w którym zachowana jest proporcja kationów i anionów w płynach ustrojowych, która warunkuje odpowiednie pH i prawidłowy przebieg procesów życiowych organizmu.

Wiele osób ma obniżony poziom pH (zakwaszenie). Sprzyjają temu błędy żywieniowe, nałogi oraz stres.

Objawy zakwaszenia organizmu często mylone są z innymi problemami zdrowotnymi, a do jego objawów należą:

– ciemne kręgi pod oczami
– bóle głowy
– problemy żołądkowe: refluks, niestrawność, problemy z trawieniem
– problemy z cerą
– obniżona odporność
– przewlekłe zmęczenie
– zawroty głowy
– uczucie goryczy lub kwasu w ustach
– obłożony język

zywnosc-kwasowo-zasadowa
Korzyści płynące z diety zbilansowanej zasadowo to między innymi:
– poprawa pamięci i koncentracji
– lepsza wydolność układu krążenia
– ułatwione trawienie
– wzmocniona odporność
– niższe ryzyko wystąpienia nowotworów
– zdrowsze i mocniejsze kości oraz mięśnie
gb
Aby uzyskać prawidłową równowagę kwasowo-zasadową warto dbać o swoją dietę na początku również warto sobie pomóc produktami do tego przeznaczonymi. Ja wybrałam Green Balance i myślę, że był to całkowicie dobry wybór.  Składniki Green Balance  pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Preparat nie zawiera środków konserwujących, barwników i dodatków.
Produkt zawiera mnóstwo witamin i minerałów, o których będziecie mogli przeczytać na samym końcu tego wpisu. Jednym słowem samo zdrowie. Ja stosuję Green Balance ponad miesiąc i jestem mile zaskoczona efektami, chociaż na początku podeszłam do tego z przymrożeniem oka. Jeśli chodzi o smak to trzeba potraktować ten napój jak lekarstwo. Po miesiącu stosowania mogę powiedzieć, że na pewno poprawiła się moja cera, mam więcej energii. Po tygodniu stosowania zauważyłam znaczą poprawę jeśli chodzi o trawienie, skończyły się również moje problemy z refluksem. Myślę, że będę stosować ten produkt nadal, na prawdę warto.Zobaczcie jaki cudowny skład ma Green Balance – samo zdrowie:

Sproszkowany sok z liści młodej pszenicy to źródło chlorofilu, witamin i minerałów, enzymów i aminokwasów. Oczyszcza krew oraz przewód pokarmowy, obniża ciśnienie i pobudza produkcję czerwonych krwinek. Odtruwa wątrobę oraz krwiobieg, a również neutralizuje chemiczne zanieczyszczenia gromadzące się w komórkach organizmu. Sproszkowany sok z liści młodej pszenicy neutralizuje toksyny w ciele oraz przywraca zasadowość krwi, ograniczając jej nadmierną kwasowość – dzieje się tak za sprawą bogactwa składników alkalizujących.

Sproszkowany sok z liści młodego jęczmienia usuwa toksyczne substancje zawarte w pożywieniu, opóźnia proces starzenia się komórek organizmu, wspiera przemianę materii. Przyczynia się do prewencji osteoporozy. Normalizuje poziom cukru we krwi, reguluje pracę układu pokarmowego oraz przeciwdziała odkładaniu cholesterolu zapobiegając miażdżycy.

Sproszkowane liście młodej lucerny zawierają znaczące ilości witamin: A, C, D, E, K i z grupy B, a także sole mineralne, jak również żelazo, wapń, fosfor i potas.  Wspomaga wchłanianie składników mineralnych i witamin przez organizm, poprawia mikroflorę jelit jednocześnie utrudniając rozwój grzybów takich jak Candida albicans. Wykazuje też działanie przeciwzapalne oraz stymuluje układ odpornościowy.
Sproszkowana chlorella jest bogatym źródłem chlorofilu. Doskonale oczyszcza organizm z toksyn, ma działanie oczyszczające – absorbuje szkodliwe substancje, które wydala na zewnątrz organizmu. Jest źródłem witaminy B12, ma działanie krwiotwórcze, regenerujące, wzmacniające i odżywcze.
Sproszkowana gotu kola działa antydepresyjnie i uspokajająco. Dodatkowo poprawia funkcje poznawcze i wspomaga pamięć. Wpływa korzystnie na jakość i czas snu. Wykazuje również pozytywne oddziaływanie na układ sercowo-naczyniowy.Sproszkowany gorzki melon działa odtruwająco, posiada właściwości moczopędne oraz oczyszczające krew z akumulowanych w organizmie toksyn. Wpływa również korzystnie na zdrowie układu oddechowego. 

Sproszkowany korzeń traganka działa na organizm wzmacniająco – występują w nim substancje stymulujące układ odpornościowy. Wspiera syntezę białek w wątrobie i przyspiesza metabolizm komórkowy – dzięki temu dodaje energii i zwiększa wydajność organizmu.Sproszkowana kapusta warzywna włoska działa odtruwająco na organizm, oczyszcza krew. Wzmacnia i witalizuje organizm, oraz działa korzystnie na pracę przewodu pokarmowego. Jest też bogata w minerały takie jak jod, wapń, miedź, magnez, czy żelazo.

Sproszkowana spirulina oczyszcza organizm z toksyn i neutralizuje wolne rodniki. Jest zalecana w dietach odchudzających, a także przy aktywności fizycznej, gdyż wspomaga budowę tkanki mięśniowej. Spirulina to prawdziwe bogactwo witamin – świetnie uzupełnia codzienną dietę.

Green Balance możecie kupić tutaj

 

Bądź na bieżąco, polub stronę Naturalnie Andzia na facebooku.

 

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/zakwaszenie-organizmu-objawy-jak-dbac-o-rownowage-kwasowo-zasadowa_36072.html



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *